Tips Hoofdbedekkingen

Hoeden, petten, baretten

Indien u voor een hoed kiest, hebben wij een aantal praktische tips voor u. De tips zijn door de hoedenontwerpers van Hoofdzakengids op een rijtje gezet. U kunt ook bij hen terecht voor advies en informatie. 

 Mocht u een hoed, muts of pet via internet bestellen, houdt u er dan rekening mee dat uw hoofdmaat kleiner wordt als u uw haar verliest.

 Als u een hoed heeft die u graag buiten draagt in verband met zon of kou, dan kan het prettig zijn dat u iets onder uw hoed draagt zodat u het binnen op kunt houden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, zoals sjaals en tops. 

 Als u in de zomerperiode chemokuren krijgt, is het in veel gevallen verstandig om uw huid te beschermen tegen de zon. 

 Als u last heeft van een gevoelige huid of allergisch bent voor bepaalde stoffen, overlegt u dat dan van tevoren met de hoedenontwerper, dan kan daar rekening mee gehouden worden. 

 Allergie of overgevoeligheid en irritaties kunnen ook ontstaan tijdens de chemo. De hoedenontwerpers zullen daar zoveel mogelijk rekening mee houden bij de materiaalkeuze.

Kleurkeuze

Het is verstandig goed te kijken welke kleur u kiest voor uw hoofdbedekking. Het kan zijn dat de kleuren die u normaal goed staan, minder flatteus zijn tijdens de behandeling. Het kan zijn dat u bleker of juist meer kleur hebt dan u gewend bent. Een aantal van onze deelnemers kan u ook met een kleuradvies helpen bij uw keuze.

Haarwerken

Als u kiest voor een pruik, dan kunt u het beste voordat uw haar uitgevallen is een afspraak maken met een haarspecialist. Hij of zij kan dan uw eigen kapsel en kleur bekijken en samen met u uw wensen en de mogelijkheden bespreken. 

 Er zijn verschillende mogelijkheden, variërend van echt haar tot synthetisch haar, handgeknoopt, half handgeknoopt of machinaal geknoopt haar. Ook is het mogelijk de pruik bij te knippen en zoveel mogelijk op uw specifieke wensen aan te passen. De haarspecialist kan u hier uitgebreid over informeren.

Wenkbrauwen

Als u te maken heeft met haarverlies door chemotherapie dan raakt u in veel gevallen niet alleen uw hoofdhaar kwijt, maar bestaat de mogelijkheid dat u ook uw wenkbrauwen en wimpers geheel of gedeeltelijk verliest. Om wenkbrauwen te tekenen of bij te werken zijn er handige malletjes met waterproof wenkbrauw poeder verkrijgbaar bij drogisten en parfumerieën. Deze zijn ook via internet te bestellen bij winkels op onze site. Een schoonheidsspecialiste kan u hier ook bij helpen en u tips geven. De site www.goedverzorgdbetergevoel.nl geeft ook tips op dit gebied.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marion Dieleman
06 21555475

Marielle van der Pers
06 50436808

KvKnr. 32123649